Šos garšīgos šokolādes biskvītus Džeimijs Olivers ir radījis cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība. Taču tie lieliski garšos ikvienam, kam patīk pamieloties ar šokolādi un ēdieniem, kuru sastāvā tā ir. Galvenais - ēst ar mēru un atcerēties par fiziskajām aktivitātēm!
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj divas lielas cepamās paplātes ar cepamo papīru.
Rupji sagriez šokolādi, pistācijas un dzērvenes. Pieliec miltus, kakao, cukuru, pusi šokolādes, cepamo pulveri un ½ jūras sāls blenderī. Blendē, kamēr maisījums atgādina drupatas.
Sakul olas, pievieno tās un vaniļu. Blendē, kamēr izveidojas mīkla.
Uzliec uz miltiem nokaisītas virsmas, pievieno pistācijas un dzērvenes un izveido mīklu bumbas veidā.
Sadali mīklu divās daļās - no katras daļas izveido aptuveni 3 cm x 30 cm lielu gabalu.
Rūpīgi novieto mīklas gabalus uz vienas no cepamajām pannām un cep 25 minūtes. Atstāj dzesēties folijā.
Ar robotu nazi sagriez biskvītu pa diagonāli 1,5 cm šķēlēs. Uzliec šķēles uz cepamā papīra un cep 15 līdz 20 minūtes.
Izkausē atlikušo šokolādi bļodā, kas ievietota pannā ar verdošu ūdeni. Apslaki biskvītus ar šokolādi un atstāj 20 minūtes nostāvēties.
Lai uzzinātu, kā pagatavot citus garšīgus ziemas saulgriežu ēdienus, televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24. decembrī, plkst. 21:00 skaties raidījumu "Džeimija lieliskie Ziemassvētki".