jaunais gads, svētki, pulkstenis, vecgada vakars
Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojams, vienkāršs, bet tajā pašā laikā pietiekami sātīgs burkānu un pastinaku biezenis ar mazliet sviesta un pētersīļiem. Biezeni var ēst tāpat, vai pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai salātiem.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gpastinaki (nomizoti, sagriezti kubiņos)500 gburkāni (nomizoti, sagriezti gabaliņos)50 gsviests sāls svaigi malti melnie pipari pētersīļi

Pagatavošana

1

Pastinaku un burkānu gabaliņus saber lielā katlā. Visu pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens katliņā sāk burbuļot, vāra dārzeņus 20 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.

2

Pēc tam mīkstos dārzeņus nokāš caurdurī. Uz pannas izkausē sviestu un iemaisa tajā dārzeņus, lai tie kārtīgi noklātos ar sviestu, visu pārkaisa ar drusku sāls un pipariem.

3

Pastinakus un burkānus pēc tam samīca līdz biezeņa konsistencei un pārliek servēšanas traukā.

4

Pirms pasniegšanas apkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!