“Svētku laikā savus mīļos iepriecināju ar griķiem un karija-vistas mērci,” raksta receptes autore Nikola savā pieteikumā Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursam.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek vārīties griķus.
Vistas fileju sagriež palielos gabaliņos, apviļā sakultā olā, tad apvārta kartupeļu cietē, kurā iemaisīta aptuveni viena tējkarote citronpiparu. Vistas gabaliņus apcep sakarsētā pannā, uz kuras uzlieta olīveļļa.
Kamēr cepas vista, sagriež papriku. Papriku griež strēmelītēs (aptuveni puscentimetra platumā) un katru strēmeli vēl uz pusēm, lai sanāk īsākas strēmelītes, pievieno vistai un apmaisot turpina cept 2-3 minūtes.
Pievieno saldo krējumu, pienu, iemaisa karija pulveri, sāli, nogriež mazāku liesmu (ja ir elektriskā, tad nogriež uz vidējo karstuma režīmu), sutina mērci zem vāka aptuveni 10 minūtes.
Lai mērcei būtu biezāka, pievieno un iemaisa iepriekš nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu 1 ĒK kartupeļu cietes. Kad mērce sāk sabiezēt, nogriež liesmu.
Griķus nokāš, pārlej ar mērci un pasniedz.