sviestmaize vistas fileja siers dzērvenes rukola
Foto: Shutterstock
Garda, sulīga sviestmaize brokastīm vai paņemšanai līdzi uz darbu pārtraukuma brīdim. Sviestmaizei izmanto jau gatavu ceptu vistas fileju vai sagriez jēlo fileju slaidās strēmelēs un apcep pannā. Tas aizņems tikai piecas minūtes.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 vistas fileja1 ĒKeļļa4 maizes šķēles2 ĒKmajonēze2 siera šķēles saujarukola2 ĒKdzērveņu mērce (vai ievārījums)

Pagatavošana

1

Ja nepieciešams, sakarsē pannu ar eļļu. Karstā eļļā liek sagrieztos filejas gabaliņus un cep no katras puses apmēram 2-3 minūtes. Apceptās filejas apkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, noliek malā, lai atdziest.

2

Uz maizes šķēles smērē majonēzi. Kā pagatavot majonēzi mājās, lasi šeit.

3

Uz divām maizītēm liek apceptās vistas filejas, pāri klāj siera šķēli, pēc tam liek rukolas vai citus zaļumus un, kā pēdējo kārtu, liek dzērveņu ievārījumu. Sviestmaizi nosedz ar otru maizes šķēli.

4

Pasniedz vai satin ņemšanai līdzi uz darbu.

Tev mājās nav dzērveņu ievārījuma? Lūk, recepte!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!