cepumi āboli
Foto: Shutterstock
Burvīgi cepumi ar nelielu pārsteigumu un atsvaidzinājumu - ābolu gabaliņiem. Recepte ir ļoti vienkārša, un cepšana aizņems pavisam īsu brīdi.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsviests4 olas120 gcukurs1 TKvaniļas cukurs500 gmilti2 TKcepamais pulveris3 āboli šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Nelielā bļodiņā izkausē sviestu, noliek malā. Ar mikseri sakuļ olas un cukuru, vaniļas cukuru ieskaitot, līdz veidojas gaisīga, gaiša masa. Olās iemaisa kausēto sviestu.

3

Citā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli. Mīklā iesijā miltu maisījumu, un visu uzmanīgi izcilā un samaisa.

4

Ābolus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno mīklai. Uz cepamās plāts ar karoti liek nelielas mīklas piciņas. Cep apmēram 10-15 minūtes, līdz cepumi zeltaini un gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!