Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomizo kartupeļus un vāra mīkstus. Gatavus kartupeļus nokāš un saspiež biezputrā, pievienojot sviestu, pēc garšas sāli, svaigi maltus melnos piparus un pierīvē nedaudz muskatrieksta. Kad biezputra nedaudz atdzisusi, iemaisa olu dzeltenumus un miltus.
Gatavo dārzeņu pildījumu. Nomizo un skaidiņās sarīvē vai mazos gabaliņos sagriež burkānu un selerijas sakni. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Sakapā pētersīļa zaļumus.
Karsē pannu ar sviestu un eļļu. Vispirms apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un selerijas, pēdējos pievieno ķiplokus un pētersīļu zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uz darba virsmas uzklāj cepamo papīru, to apkaisa ar miltiem. Uz sagatavotā papīra izrullē kartupeļu mīklu apmēram puscentimetru biezu. Virsū klāj apceptos dārzeņus. Cieši satin ruleti.
Ar papīra palīdzību ruleti pārceļ uz ietaukotas cepamās plāts. Ruletes virsmu apsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar ķimenēm un liek karstā cepeškrāsnī.
Cep apmēram 20 minūtes, līdz rulete kļuvusi zeltaini brūna.