pasta, makaroni, pusdienas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazie pastas gliemežvāciņi jeb orecchiette ir lieliski piemēroti, lai tos pagatavotu maigā saldā krējuma mērcē. Klāt pievienotās apceptās sēnes un pētersīļi pacels septītajās debesīs ar katru apēsto kumosu. Iepriecini sevi un mīļos pusdienās!

30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gpasta ‘orecchiette’ jeb smalki gliemežvāciņi400 gsēnes25 gķiploku sviests100 mlsaldais krējums100 mldārzeņu buljons2 ĒKpētersīļi (sakapāti)2 ĒKolīveļļa

Pagatavošana

1

Pastu izvāra, kā norādīts uz iepakojuma. Kad gliemežvāciņi gatavi, nokāš un atliek malā.

2

Pannā apcep sēnes – var izmantot dažādu sēņu maisījumu, svaigas, marinētas vai saldētas – un pievieno ķiploku sviestu.

3

Padoms: ķiploku sviestu vari pagatavot pats. Mīkstā sviestā iemaisi aptuveni daiviņu saspiesta ķiploka. Ja sviestu negrib tik asu, izmanto ķiploku sāli.

4

Katliņā uzkarsē saldo krējumu un dārzeņu buljonu. Kad šķidrums karsts, iemaisa tajā pastu un apceptās sēnes. Visu kārtīgi apmaisa.

5

Pēc tam pa virsu uzkaisa sasmalcinātus pētersīļus un olīveļļu. Gatavo maltīti pasniedz dziļos šķīvjos.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!