Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru.
Kausējamo šokolādes daļu salauž gabaliņos, liek bļodiņā, pievieno sviestu un ūdens peldē kausē. Pēc tam šokolādi atdzesē. Sasmalcina gabaliņos otru šokolādes daļu un lazdu riekstus, samaisa kopā.
Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz veidojas gaišas putas. Atdzesētu kausēto šokolādi iemaisa sakultajās olās.
Atsevišķā bļodiņā iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, labi sajauc. Miltu maisījumu iecilā šokolādes masā. Pēc tam mīklā iecilā šokolādes gabaliņus un lazdu riekstus.
Ar karotes palīdzību liek mīklu uz sagatavotās plāts, saplacina cepumu formā. Starp cepumiem veido atstarpi, jo cepoties mīkla nedaudz plūdīs. Cepumus cep apmēram 10-12 minūtes, līdz virsma sausa un sāk plaisāt. Cepumus noņem no cepamā papīra pēc tam, kad tie atdzisuši.