Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms apgrauzdē auzu pārslas – uzkarsē uz plīts pannu. Pannā ieber auzu pārslas, pa virsu uzber cukuru un maisot apcep, kamēr auzu pārslas apbrūnējušas zeltainas. To dara aptuveni piecas minūtes. Svarīgi visu laiku tās maisīt, lai cukurs nepiedegtu un vienmērīgi apklātu auzu pārslas. Kad tās gatavas, pārber bļodiņā un ļauj atdzist.
Pēc tam lielākā traukā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu. Ar mikseri aptuveni divas minūtes kuļ putukrējumu, līdz tas ir vidēji biezas konsistences.
Pēc tam putukrējumam pievieno biezpienu un pabeidz kult krēmu stingrās putās. Uzmani, lai biezpiena krēms netiktu pārkults, citādi tas paliks šķidrs un nebūs baudāms.
Kad biezpiena krēms gatavs, saliek to deserta bļodiņās un pārkaisa ar apgrauzdētajām auzu pārslām.
Pēc vēlēšanās var pievienot arī ievārījumu, apceptus ābola gabaliņus vai nedaudz kanēļa. Lai labi garšo!