Brigita Dambe, Brigitadambe.com

Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
160 gkuskuss250 mlbuljons400 gkonservētas pupiņas400 gkonservēta kukurūza160 mlsalsas mērce2 TKpaprikas pulveris2 TKčili pulveris3 lielas paprikas

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C.

2

Vidēja izmēra traukā pagatavo kuskusu - tam, maisot ar dakšiņu, lej klāt karstu buljonu. Aptuveni minūti turpina maisīt, tad trauku noslēdz ar vāku vai virsū uzliek šķīvi. Kuskusam jābūt gatavam 7-10 minūšu laikā.

3

Tikmēr sagatavo papriku - to iztīra un pārgriež uz pusēm. Paprikas pusītes iesmērē ar olīveļļu un liek uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs, ar muguriņu uz leju.

4

Kad kuskuss gatavs, to vēlreiz samaisa ar dakšiņu. Tad klāt pievieno pupiņas, kukurūzu, salsu, paprikas un čili pulveri un samaisa.

5

Iegūto kuskusa masu pilda paprikas pusītēs un cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes.

6

Pasniedz ar zaļumiem, salsu vai krējuma mērcīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!