Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms novāri pērļu grūbas pēc ražotāja norādījumiem un atstāj malā nedaudz padzesēties, ik pa brīdim ar dakšiņu apmaisot, lai grūbas nesaliptu.
Uzber uz laša filejas sāli, piparus un liec cepties uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā. Cep, līdz zivs no abām pusēm kļuvusi zeltaini brūna. Apslaki izcepto lasi ar citronu sulu un noliec malā atdzesēties.
Sagriez smalkās šķēlēs šampinjonus un apcep uz sakarsētas pannas.
Sagriez grilsieru aptuveni puscentimetru biezās šķēlēs un uz pannas bez eļļas apcep to no abām pusēm.
Bļodā liec salātu lapas, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, šampinjonus, grūbas, mazākos gabalos saplucinātu lasi un pa virsu gabaliņos sagrieztu grilsieru.
Gatavo salātu mērci. Nelielā bļodiņā iespied citronu sulu, aptuveni no ceturtdaļas citrona, tad pamazām smalkā strūklā lej klāt eļļu un nepārtraukti maisi. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno sāli, piparus, sinepes, nedaudz cukuru un turpini maisīt, līdz cukurs izkusis un mērce ieguvusi īsto garšu.
Pārlej salātus ar mērci, viegli apmaisi un pasniedz.