Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms izkausē šokolādi – nelielā katliņā ielej ūdeni un uzliek uz plīts. Uz lēnas uguns vāra ūdeni. Uz katliņa liek tik lielu bļodu, kas turas tam virsū.
Bļodiņā saber šokolādes gabaliņus un izkausē verdoša ūdens peldē.
Kamēr šokolāde kūst, sagatavo formiņas – izslauka, lai tās būtu sausas un saliek uz virtuves dēlīša vai paplātes.
Kad šokolāde izkususi, pilda to konfekšu formās – to pamatnē ielej aptuveni pustējkaroti šokolādes. Sapilda, līdz visas 12 formiņu pamatnes noklātas.
Pēc tam pa virsu šokolādei katrā formiņā liek aptuveni tējkaroti zemesriekstu sviesta. Pa virsu zemesriekstu sviestam pārlej tējkaroti (vai vairāk) izkausētās šokolādes.
Kad visas formiņas sapildītas, paplāti ar konfekšu formiņām viegli pasit – tas nepieciešams, lai gaisa burbulīši, kas izveidojušies karstajā šokolādē, pārsprāgtu.
Konfektes liek ledusskapī uz divām stundām, lai sastingtu. Pēc tam ņem laukā un var sākt baudīt.
Ieteikums: ja nevēlies darbiņu paveikt ātrāk, lej izkausēto šokolādi uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, ievieto saldētavā uz 15 minūtēm. Pa to laiku katliņā izkausē zemesriekstu sviestu. Izņem plāti no saldētavas, pārlej zemesriekstu sviestu šokolādei un liec visu sastingt saldētavā vēl uz 15-20 minūtēm. Izņem, griež gabaliņos un bauda.
Padoms: šokolādes un zemesriekstu sviesta konfektes var kalpot kā lieliska, pašu gatavota dāvaniņa. Safasē tās kārbiņā vai caurspīdīgās celofāna plēvītēs.