20Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
250 gkuskuss250 mlūdens1 ĒKeļļa1 TKsāls1 ĒKsviests2 gab.lieli tomāti0.5 gab.garais gurķis saujapētersīļi pipari2 ĒKcitronu sula
Pagatavošana
1
Gatavo kuskusu – katliņā ielej ūdeni, pievieno tam eļļu un sāli. Ūdeni uzvāra un pēc tam noņem katliņu no plīts. Turpat katliņā uzreiz ber kuskusu, apmaisa, un liek katliņam virsū vāku, lai kuskuss briest aptuveni 3– 5 minūtes.
2
Kad kuskuss uzbriedis, katliņu liek atpakaļ uz plīts, iemaisa kuskusā sviestu un uz lēnas uguns karsē aptuveni minūti, lai liekais šķidrums iztvaikotu. Kad kuskuss gatavs, to apmaisa ar dakšiņu un noliek atdzist.
3
Tikmēr sagriež tomātus un gurķus nelielos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.
4
Kuskusu ieber salātu bļodā, pievieno tomātus un gurķus, kā arī pētersīļus. Visu pārlej ar citronu sulu un pievieno mazliet piparus pēc garšas.
5
Salātus apmaisa un pasniedz.
PusdienasLaunagsVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemRomantiskas vakariņasVārīšanaPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasAugu eļļaEļļaGurķiKuskussPipariPētersīļiSviestsTomātiŪdensDārzeņu salātiMakaronu salātiviegliIkdienas maltīteiCitronu sulasals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit