Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo mīklu – miltus saber lielā bļodā un pievieno raugu, cukuru un tējkaroti sāls. Pēc tam pielej pienu, 100 mililitrus silta ūdens, iesit mīklā olu un pievieno eļļu. Visu kārtīgi samaisa.
Mīklu mīca aptuveni 8-10 minūtes uz virsmas, kas pārkaisīta miltiem. Pēc mīcīšanas tai jābūt elastīgai.
Mīklu liek tīrā bļodā un pārsedz tās virsmu ar ietaukotu cepamo papīru. Bļodu noliek siltā vietā un ļauj mīklai uzrūgt, līdz tās ir divreiz vairāk.
Pēc tam mīklu izņem no bļodas, pamīca un izrullē viena centimetra biezumā. Virsmai jābūt nedaudz apkaisītai ar miltiem. Ar griežamajām formām izspiež 12 lielus apaļus virtuļus. Tiem pēc tam ar mazo griežamo formu izgriež tukšus vidus, lai veidotos skaisti virtuļu gredzeni.
Pāri palikušo mīklu izrullē vēlreiz un izgriež tik daudz virtuļu, cik sanāk.
Izgrieztos virtuļus un mazās mīklas bumbiņas, kas bija virtuļu vidū, saliek uz ietaukotas cepamās pannas. Visu pārsedz ar ietaukotu cepamo papīru un ļauj mīklai vēlreiz uzrūgt 45-60 minūtes.
Tikmēr sagatavo garnējumu – bļodiņā samaisa pūdercukuru un kanēli.
Lielā katlā uzkarsē eļļu līdz 180 grādiem.
Kad eļļa karsta, pa vienam vai vairākiem liek eļļā virtuļus un vāra 2-3 minūtes. Pēc tam apgriež otrādi un apvāra vēl 2-3 minūtes, līdz virtuļi no abām pusēm ir zeltaini brūni. Gatavos virtuļus izņem no katla un noliek uz papīra dvieļiem. Kamēr virtuļi vēl karsti, apkaisa tos ar kanēļa un pūdercukura maisījumu.
Pabeidz gatavot visus atlikušos virtuļus un garnē.
Virtuļus pasniedz siltus, vislabāk garšos tajā pašā dienā.