Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo biskvītu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Sviestu sakuļ ar pūdercukuru, līdz iegūta gaisīga masa. Pievieno miltus, cepamo pulveri, olas un pienu. Mīklu samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Beigās pieber un iemaisa mīklā šokolādes dražejas.
Mīklu ieklāj ietaukotās cepamajās formās, vienlīdzīgi izdalot daudzumu starp visām.
Liek biskvītus cepties cepeškrāsnī 25-35 minūtes, līdz skaisti pacēlušies un stingri.
Kad gatavi, izņem no cepeškrāsns un atdzesē formās 5-10 minūtes. Pēc tam izņem no formas un atdzesē pilnībā.
Gatavo sviesta krēmu. Lielā bļodā sakuļ sviestu ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu, sāls šķipsnu un verdošo ūdeni līdz iegūts vienmērīgas konsistences krēms.
Liek kopā torti. Diviem no trim biskvītiem ar nazi apgriež biskvīta apcepto daļu un ar apaļo griešanas formu centrā izspiež caurumu.
Vienu cauro biskvīta pamatni liek uz kūkas statīva un apsmērē ar sviesta krēmu. Pa virsu liek otru cauro biskvīta pamatni. Kūkas vidū, kur izveidojusies piltuve, saber krāsainās šokolādes dražejas.
Biskvīta virsmu apsmērē ar sviesta krēmu un pa virsu kūkai liek trešo, veselo biskvīta pamatni. Visapkārt kūkai rūpīgi apsmērē sviesta krēmu.
Kad krēms apsmērēts, uz kūkas sāniem liek šokolādes dražejas – rūpīgi ar rokām piespiež tās sāniem, lai krāsainās konfektes turētos pie kūkas.
Kad kūkas sāni izdekorēti, tāpat sabārsta krāsainās šokolādes dražejas uz tortes virsmas un izlīdzina.
Lai dražejas turētos pie tortes, kādu stundu pirms pasniegšanas, patur to ledusskapī.