Gardi un gaisīgi cepumiņi ar žāvētajiem ķiršiem. Angļu iecienītos scones cepumus tradicionāli ēd, pārgriežot uz pusēm un apziežot ar sviestu.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
Traukā sakuļ olu ar pienu, 1-2 ēdamkarotes no iegūtā šķidruma atliek nelielā bļodiņā vēlākam – sakultā ola būs nepieciešama glazēšanai.
Bļodā ber miltus un cepamo pulveri. Miltu masā iemīca sviestu, pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztus žāvētos ķiršus. Mīklu vēlreiz kārtīgi apmaisa, lai pārliecinātos, ka visas sastāvdaļas sajaukušās.
Uz virsmas, kas izkaisīta miltiem, izrullē mīklu līdz divu centimetru biezumam. Ar cepumu formiņu izgriež cepumus. Atgriezumus salipina kopā, izrullē mīklu vēlreiz un izgriež vēl cepumus, lai visa mīkla tiktu izmantota.
Cepumus izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Kad tas izdarīts, apsmērē ar atlikto sakulto olu. Pannu liek cepeškrāsnī, un cep cepumus 15-18 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un zeltaini.
Gatavos cepumus izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Ēd siltus vai pilnībā atdzesētus, virsū ziežot sviestu.