Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo iesmiņus – zemesriekstu sviestu sajauc ar čili mērci. Tītara fileju sagriež garās strēmelēs, ieliek bļodā un pievieno riekstu sviesta un čili mērces masu. Filejas gabaliņus kārtīgi apviļā mērcē.
Ņem bambusa iesmiņu un uzsprauž tam tītara filejas strēmeli tā, lai veidotos zigzaga forma. Kad visi filejas gabaliņi sadurti uz iesmiem, gaļai pa virsu uzlej pāri palikušo marinādi.
Tītara iesmiņus cep vai nu uz grilpannas, vai cepeškrāsnī. Vasaras sezonā iesmiņus gatavo uz āra grila.
Ja gaļu cep cepeškrāsnī, iepriekš uzkarsē to līdz 200–220 grādiem. Iesmiņus izkārto uz cepamās pannas un liek cepties krāsnī aptuveni 10–15 minūtes. Pēc tam apgriež iesmiņus otrādi un cep vēl 10 minūtes.
Uz grilpannas ai grila gaļu apcep tik ilgi, līdz tā zeltaini brūna un pārgriežot gabaliņi nav sārti.
Gatavo mērci – sajauc zemesriekstu sviestu ar čili mērci un verdošo ūdeni, līdz iegūta vienmērīga konsistence.
Tītara gaļas iesmiņus pasniedz kā uzkodu kopā ar mērci vai kā pamatēdienu – ar rīsiem, salātiem vai citām piedevām.