Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Klasisks bazilika pesto, kuru baudīt pavisam svaigu. Pesto būs garda piedeva pastai, tomātu krēmzupai vai, piemēram, krāsnī ceptam lasim.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gciedru rieksti50 gPekorīno siers (sarīvēts)150 mlvirgin olīveļļa2 ķiploka daiviņas liela bunte baziliks

Pagatavošana

1

Virtuves smalcinātājā saber ciedru riekstus un sasmalcina. Pēc tam pievieno sieru, olīveļļu, nomizotas ķiploka daiviņas un bazilika lapiņas un visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.

2

Ja ir vēlēšanās pēc kraukšķīgākas pesto tekstūras, riekstus sakapā ar nazi, lai tie būtu rupjāki.

3

Pārējās sastāvdaļas sasmalcina virtuves kombainā, bet riekstus iemaisa pesto tikai beigās.

Gatavo pesto glabā ledusskapī aptuveni nedēļu. No vajadzīgajiem produktiem sanāks aptuveni 250 grami pesto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!