ribiņas jērs
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāsnī ceptās jēra ribiņas būs lieliskas kā pamats greznākās pusdienās vai vakariņās. Gaļu pasniedz ar salātiem vai krāsnī ceptiem kartupelīšiem.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 jēra ribas (katrs gabals 200-250g)3 ĒKpilngraudu sinepes2 ĒKpiparmētru mērce

Pagatavošana

1

Ar asu nazi veic romba žogam līdzīgus iegriezumus ribiņu daļā, kur ir tauku slānis.
Sajauc sinepes ar piparmētru mērci. Iegūto masu pēc tam ziež virsū ribiņām, lai tās būtu pilnībā noklātas.

2

Padoms: piparmētru mērci var pagatavot mājās no sakapātām piparmētru lapiņām un baltvīna etiķa. Ja mērci gribas maigāku, etiķa vietā izmanto izkausētu sviestu.

3

Uz cepamās pannas liek abus ribiņu gabalus un nostāda tā, lai kauliņi veidotu rāvējslēdzēja rakstu.

4

Jēru liek cepeškrāsnī uz augšējām restītēm un cep 15-20 minūtes, līdz virspuse kļūst kraukšķīga un jērs izcepies.

5

Gatavās jēra ribiņas izņem no cepeškrāsns un atpūtina piecas minūtes, pirms sagriešanas individuālās porcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!