mandeļu kūka
Foto: Shutterstock
Gaisīga un garda kūka, kurā nav ne kripatiņas parasto miltu. No mandeļu miltiem un olām gatavotais biskvīts būs maigs, un to varēs baudīt arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.
100Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
90 gpūdercukurs5 olas4 ĒKolīveļļa90 gmandeļu milti1 TKcepamais pulveris 20cm liela kūkas forma

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.

2

Lielā bļodā sakuļ olas. Pēc tam kārtīgi sakultajās olās iemaisa pūdercukuru un kuļ vēl 5 minūtes, līdz masa krietni pieaugusi apjomos, ir bieza, putojoša un miksera slotiņai pielīp skaists radziņš.

3

Olu un pūdercukura masā pakāpeniski iemaisa olīveļļu. Pēc tam iecilā mandeļu miltus un cepamo pulveri. Mīklu viegli apmaisa un pārlej ietaukotā kūkas formā.

4

Kūku liek cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes, līdz kūkas biskvīts ir stingrs un atlec no kūkas formas malām.

5

Gatavo kūku atdzesē un pasniedz ar augļiem. Var dekorēt ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!