Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
Dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru un kārtīgi saputo - līdz masa mainījusi krāsu un cukurs izkusis.
Olu baltumiem pievieno sāli, 1 ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās.
Lej katlā pienu, sāk karsēt. Pievieno atlikušo cukuru un, turpinot karsēšanu uz lēnas uguns, pamazām pievieno mannu, nepārtraukti maisot – lai biezputra nesaietu kunkuļos un nepiedegtu. Manna – 100 līdz 150 gramu, jo novērojumi rāda, ka dažādu ražotāju manna mēdz dažādi uzbriest. Mums nepieciešama gaisīga, vidēji bieza putra, nevis ciets mannas klucis!
Kad manna sabiezējusi, sākas pats galvenais – olu pievienošana. Te jārīkojas ātri, lai gardums nepiedegtu. Maisot mannas biezputru, tai pievieno saputoto olas dzeltenumu. Turpinot maisīt (var ar putojamo slotiņu, bet es, lai iegūtu gaisīgāku bubertu, to kuļu ar mikseri - tieši katlā, kamēr karsējas), izkarsē vēl aptuveni minūti. Noceļ katlu no uguns, iecilā masā olbaltuma putas un liek vēlreiz uz uguns un izkarsē vēl kādu pusminūti.
Gatavs! Liek bubertu dzesēties un pasniedz ar zemeņu mērci, ko gatavo, zemenes sablendējot ar cukuru un izberžot caur sietu.
Lai labi garšo!