Izrādās, garšīgu Nutellai līdzīgu krēmu var pagatavot arī mājās – vajadzīgs vien virtuves smalcinātājs un pareizās sastāvdaļas. Šis vienkāršais riekstu un kakao krēms varbūt nebūs tieši tāds pats, kā veikalos nopērkamais, taču zināsi, ka burciņā nav nekā lieka.
15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
230 gapgrauzdēti lazdu rieksti50 gkakao pulveris115 gpūdercukurs vaniļas ekstrakts šķipsnasāls4 ĒKaugu eļļa
Pagatavošana
1
Lazdu riekstus liek virtuves smalcinātājā un blendē, līdz iegūta riekstu sviestam līdzīga masa.
2
Pēc tam pievieno kakao, cukuru, eļļu un vaniļas ekstraktu un turpina blendēt, līdz sanāk krēmīga konsistence.
3
Gatavo šokolādes riekstu krēmu liek burciņā un glabā ledusskapī pat vairāk nekā nedēļu. Smērē uz maizītēm vai citām saldajām uzkodām.
Ātri pagatavojami ēdieniĒdieni bērniemĒdieni veģetāriešiemBērnu ballītes ēdieniAugu eļļaPūdercukursKrēmiviegliBez termiskas apstrādesLazdu riekstiKakaoVaniļas ekstrakts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit