Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Ziedkāpostam jeb puķkāpostam nogriež zaļās lapiņas. Tad to ar lielu nazi pārgriež uz pusēm un sagriež visā garumā 2,5 centimetrus biezās šķēlēs.
Ziedkāposta šķēles apviļā sakultā olā, bet pēc tam rīvmaizē. "Karbonādes" izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 20-25 minūtes cepeškrāsnī, līdz ziedkāposti kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.
Kamēr ziedkāposti cepas, sajauc sinepes ar etiķi, eļļu un svaigi maltiem pipariem, un sāli, lai veidotos vinegreta mērce.
Lielā bļodā saber novārītus graudaugus un to produktus (2-4 veidu), pievieno sagrieztus tomātus un zirņu dzinumus. Pārlej visam mērci un apmaisa.
Pasniedz, šķīvī saberot graudaugu un tomātu salātus, pa virsu izkārto ziedkāpostu šķēles un visam uzber apgrauzdētas mandeļu skaidiņas un ciedru riekstus.
Labu apetīti!