Sastāvdaļas
Pagatavošana
Grūbas saber katliņā un pārlej ar 550 mililitriem verdoša ūdens. Pievieno arī mazliet sāli. Katlam uzliek vāku un vāra grūbas 25 minūtes, līdz tās mīkstas. Pēc tam nokāš.
Rīsus un ķiploka daiviņas ieliek citā katliņā un pārlej ar 400 mililitriem ūdens. Pievieno mazliet sāli garšai un ļauj ūdenim sākt burbuļot. Rīsus vāra 10 minūtes, līdz tie ir mīksti un uzņēmuši visu ūdeni.
Pannā apgrauzdē ciedru riekstus, lai tie būtu zeltaini brūni.
Lielā bļodā saber sīpolu, pievieno tam citrona sulu un miziņu, kā arī olīveļļu. Pievieno novārītās grūbas un rīsus, pēc tap pieber teju visus ciedru riekstus, sakapātas piparmētras un baziliku. Salātus apmaisa.
Pēc tam salātos iecilā sagrieztus tomātus un fetas siera gabaliņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Pasniedz šķīvjos, salātus pārkaisot ar nedaudz ciedru riekstiem un garšaugu lapiņām.
Lai labi garšo!