Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
Bļodā iesijā miltus un 125 gramus no nepieciešamā pūdercukura, kā arī cepamo pulveri. Miltu un pūdercukura masu pārsijā trīs reizes, jo tas palīdz mīklā neiekļūt gaisa burbulīšiem.
Citā bļodā ieliek olas baltumus un šķipsnu sāls, un ar mikseri puto, līdz olbaltumi stingri. Pēc tam iemaisa tajos atlikušo pūdercukuru, lai veidotos vienmērīga olbaltumu masa.
Pēc tam olbaltumiem pakāpeniski pievieno miltu masu, to rūpīgi iecilājot, kā arī pielej vaniļas ekstraktu.
Kēksa formu ietauko ar sviestu vai eļļu. Rūpīgi ar karoti iepilda tajā kēksa mīklu. Kad tas izdarīts, ar nazi veic iegriezumus mīklā, lai liekie gaisa burbulīši sasprāgtu.
Kēksu liek cepeškrāsnī un cep 35-40 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns un stingrs.
Gatavo kēksu izņem no cepeškrāsns un ļauj tam padzist turpat formā. Kad kāds laiciņš pagājis, uzmanīgi apgriež formu otrādi un izkrata laukā uz servējamā šķīvja.
Gatavo glazūru – bļodā iesijā pūdercukuru un pievieno citronu sulu. Maisa, līdz izveidojusies vienmērīga glazūra. Pievieno dažus pilienus krāsvielas un apmaisa. Ja glazūra pārāk stingra, tai pielej vēl mazliet citronu sulas.
Kēksu apsmērē ar pūdercukura glazūru, lai tā skaisti notecētu pār malām, un iesēdina tajā mazās šokolādes oliņas.