15Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 lielas buntītes kreses1 saujarukola3 apelsīni150 gzilais siers1 saujavalrieksti MĒRCEI:3 ĒKeļļa2 ĒKapelsīnu sula1 TKrīvēta apelsīnu miziņa šķipsnacukurs pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Kressalātus un rukolu noskalo zem vēsa ūdens un nosusina. Pēc tam saber salātu bļodā.
2
Gatavo mērci, sajaucot norādītās sastāvdaļas, līdz šķidrums un garšvielas vienmērīgi sajaukušās.
3
Apelsīnus nomizo un sadala daiviņās. Pēc tam katrai daiviņai noņem "plēvīti", iegūstot kārdinošas un sulīgas apelsīna filejas.
4
Pāri lapu salātiem sadrupina zilo sieru. Pārkaisa ar veselām vai rupji sasmalcinātām valriekstu pusītēm.
5
Pāri izkārto apelsīnu gabaliņus un visu pārlej ar salātu mērci. Salātus viegli apmaisa un pasniedz.
Lai labi garšo!
Piknika ēdienu receptesĒdieni veģetāriešiemRomantiskas vakariņasApelsīniAugu eļļaKresesLapu salātiPipariSiera salātiDažādi salātiIkdienas maltīteiViegla vasaras maltīteBez termiskas apstrādesApelsīnu sulaZilā pelējuma siersZilais siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit