pica tomāti baziliks
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
230 gpicas vai trauslā smilšu mīkla3 ĒKtomātu pasta200 gkazas siers600 gdažādi tomāti saujabaziliks pēc garšassāls pēc garšaspipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.

2

Mīklu izrullē plānā, apaļā aplī un pārliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīra sloksni.

3

Tasty.lv padoms: Mīklu picai vari pagatavot pats – vienkāršo picas mīklas recepti meklē šeit. Bet, ja vēlies picu interesantāku, izmanto trauslo smilšu mīklu, ko parasti lieto taršu pagatavošanai.

4

Mīklai uzziež tomātu pastu. Kazas sieru sagriež biezās šķēlēs un izkārto virs picas.

5

Ripiņās sagriež arī tomātus – jo vairāk šķirņu, jo labāk. Tomātu ripiņas liek virsū kazas sieram uz picas. Beigās picai uzkaisa mazliet piparus un sāli.

6

Picu liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes, līdz tā ir zeltaina. Gatavajai picai dāsni pārkaisa bazilika lapiņas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!