Foto: DELFI
Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.
5Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
180 gvājpiena biezpiens1 gab.svaigs gurķis6 gab.krabju nūjiņas1 gab.avokado pēc garšassvaigi zaļumi pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari100 mlkefīrs

Pagatavošana

1

Bļodā ar dakšiņu sasmalcini biezpienu mazākos gabalos.

2

Pievieno mazos gabalos sagrieztu nomizotu gurķi, krabju nūjiņas, avokado mīkstumu, smalki sakapātus zaļumus, sāli un piparus.

3

Pārlej salātiem nedaudz kefīra un samaisi. Kefīru var pievienot vairāk vai mazāk, kā katram labāk garšo.

Salāti vislabāk garšo tikko pagatavoti, ja tos atstāsi uz nakti ledusskapī, gurķis sulosies, un tie vairs nebūs tik gardi, tāpēc līdzņemšanai uz darbu visas sastāvdaļas sajauc īsi pirms ēšanas.

Šiem salātiem ļoti labi piederēsies arī svaigu tomātu šķēles, kukurūza, vārīta ola, redīsi un citas sastāvdaļas, kas atsvaidzinātu biezpiena krēmīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!