Sastāvdaļas
Pagatavošana
Jēra gaļu iemarinē olīveļļā, balzāmetiķī, rozmarīnā, citronu sulā un miziņā, liekot visas sastāvdaļas cieši noslēdzamā traukā vai plastmasas maisiņā. Klāt piemet arī ķiploka daiviņas, nomizotas un saspiestas ar naža malu. Gaļai ļauj marinēties vismaz 2 stundas.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Jēra gaļas gabaliņu izņem no marinādes (to pataupa vēlākam) un viegli apbrūnina pannā vai grilpannā.
Pēc tam jēra gaļas gabaliņu liek cepamtraukā, pielej marinādi un turpat blakus liek arī ķirštomātu ķekarus. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.
Kad gaļa gatava, to atpūtina vismaz 20 minūtes, liekot uz virtuves dēlīša un pārsedzot ar foliju.
Pēc tam gaļu sagriež biezās šķēlēs un pasniedz lielā šķīvī kopā ar ceptajiem tomātiem. Apkaisa ar svaigu rozmarīnu.
Lai labi garšo!