Brokoļu kraukšķīgums, tradicionālie griķi, siers sātigumam un mazliet Indijas rieksu eksotikai – viss vienā pusdienu bļodiņā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Divi10.com autores Monika un Justīne.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 galviņa brokoļi10 ĒKvārīti griķi siers, piemēram, "Trikata" Emmental Light2 saujasžāvētas dzērvenes2 saujasgrauzdēti Indijas rieksti0.5 citrons olīveļļa vai balzamiko krēms pēc garšassāls pēc garšaspipari
Pagatavošana
1
Brokoli sagriež vairākos mazos gabaliņos, kārto uz cepeškrāsns pannas, uzlej nedaudz eļļu un uzber garšvielas.
2
Liek cepeškrāsnī uz 5 minūtēm 200 grādos vai līdz brokoļi kļūst mīksti un nedaudz apbrūnē.
3
Bļodiņās kārto vienu otram blakus griķus, brokoļus, sieru, riekstus un dzērvenes. Visam uzpilina nedaudz citrona sulu, eļļu vai balzamiko krēmu un garšvielas pēc vēlmes.
Alternatīva: visas sastāvdaļas vari arī samaisīt lielā traukā un pasniegt kā salātus.
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniCepeškrāsnsPasniegt tūlīt pēc pagatavošanasBrokoļiCitroniGriķiIndijas riekstiOlīveļļaPipariSiersCiti ēdieniviegliIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit