rīsu nūdeles zaļie zirnīši

Sātīgas pusdienas Āzijas virtuves tradīcijās – rīsu nūdeles ar pavasarīgajiem cukīni un sātīgu zemesriekstu sviesta mērci. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Divi10.com autores Justīne un Monika.

30Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
rīsu nūdeles2 ĒKzemesriekstu sviests cietais siers, piemēram, "Trikata" Reserve saujazaļie zirnīši mazs cukīni1 ĒKeļļa saujagrauzdēti zemesrieksti pētersīļi

Pagatavošana

1

Nūdeles novāri pēc norādījumiem uz iepakojuma, tikai nenolej nost visu nūdeļu šķidrumu, tas noderēs mērcei.

2

Ar žuljēna vai mizojamo nazīti sagriež svaigu cukīni nūdelēs.

3

Pannā uz mazas uguns ielej nedaudz eļļu un kausē zemesriekstu sviestu (ja zemesriekstu sviests ir diezgan eļļains, tad eļļu neliec). Intensīvi maisot, pievieno nūdeles un nūdeļu šķidrumu.

4

Tad pierīvē sieru un atkal visu maisi, līdz siers izkusis. Nogriez uguni un iemaisi cukīni un zirnīšus.

5

Liec šķīvī un pārkaisi ar sadrupinātiem zemesriekstiem un pētersīļiem. Pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu viegliem gaļas vai zivju ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!