50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 6
1.75 kgkartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)75 gsviests600 mlpiens60 gmilti800 gzivs filejas gabaliņi (heks, menca vai citas baltās zivis) garšvielas pēc gaumes
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
2
Kartupeļus ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēc tam nokāš un saspaida ar 30 gramiem sviesta un divām ēdamkarotēm piena.
3
Atlikušo pienu uzsilda nelielā katliņā kopā ar sviestu un miltiem. Masu apmaisa, lai neveidotos kunkuļi un tā būtu vienmērīga. Bagātīgi pievieno garšvielas.
4
Karstumizturīgā traukā ielej piena mērci. Virsū izkārto saldētus vai svaigus zivs gabaliņus, bet zivij virsū liek samīcītos kartupeļus.
5
Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz virsa apbrūnējusi.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit