Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sacepumiem nebūt nav jābūt sarežģītiem – vajadzēs vien kartupeļus, zivs gabaliņus un mazliet piena mērces. Visu liec cepamtraukā, krāsnī iekšā un gardas pusdienas vai vakariņas gatavas!
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1.75 kgkartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)75 gsviests600 mlpiens60 gmilti800 gzivs filejas gabaliņi (heks, menca vai citas baltās zivis) garšvielas pēc gaumes

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Kartupeļus ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra 15 minūtes. Pēc tam nokāš un saspaida ar 30 gramiem sviesta un divām ēdamkarotēm piena.

3

Atlikušo pienu uzsilda nelielā katliņā kopā ar sviestu un miltiem. Masu apmaisa, lai neveidotos kunkuļi un tā būtu vienmērīga. Bagātīgi pievieno garšvielas.

4

Karstumizturīgā traukā ielej piena mērci. Virsū izkārto saldētus vai svaigus zivs gabaliņus, bet zivij virsū liek samīcītos kartupeļus.

5

Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz virsa apbrūnējusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!