Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus sagriež biezās šķēlēs. Karstā pannā izkausē kubiņu sviesta un apcep tajā ābolu šķēlītes, līdz tās mīkstas. Ābolus izņem no pannas.
Turpat pannā liek atlikušo sviestu un pārber ar pūdercukuru. Uz lēnas uguns izkausē sastāvdaļas un iemaisa tajās pienu. Karsē 5 minūtes, regulāri apmaisot, līdz mērce sabiezējusi.
Gatavo mīklu – lielā bļodā saber miltus un cepamo pulveri. Pievieno olas, pienu un mazliet ūdeni. Mīklu kārtīgi samaisa, līdz tā vienmērīga.
Uzkarsē pannu, izkausē tajā nedaudz sviesta un salej mīklu, lai sanāktu trīs vidēja izmēra pankūkas. Cep 2 minūtes, pēc tam apgriež otrādi un cep vēl 2-3 minūtes. Un tā, līdz visa mīkla sacepta pankūkās (sanāks aptuveni 12).
Gatavās pankūkas liek tornītī uz šķīvja un aplej ar silto mērcīti, pievieno mīkstos ābolus.
Lai labi garšo!