salmiņi cepumi

Kraukšķīgi kārtainās mīklas salmiņi ar sieru un garšvielām. Ideāla uzkoda filmu vakariem un reizēm, kad gaidāmi ciemiņi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindasvirtuve.lv autore.

30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 plāksnes kārtainā mīkla Krievijas siers, piemēram, "Trikata"1 TKkūpinātas paprikas pulveris1 ĒKmelnās sezama sēkliņas1 sakulta ola

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

2

Saldēto kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 20 minūtes, lai tā ir viscaur mīksta. Uz virsmas, kas viegli pārkaisīta ar miltiem, izrullē mīklu par 1/3 lielāku un plānāku.

3

Nosmērē ar sakulto olu un pārkaisa ar melnajām sezama sēklām. Uz smalkās rīves pārrīvē sieru vienmērīgā kārtiņā. Ar asu nazi sagriez 1,5-2 centimetrus platās loksnītēs. Tad tās no abiem galiem savirpini un liec uz pannas dažu centimetru attālumā citu no citas.

4

Cep, līdz zeltaini brūnas (nepilnas 10 minūtes). Atdzesē un noņem no pannas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!