10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
4 olas100 mlpiens sāls malti baltie pipari naža galssviests100 gkūpināts lasis2 šķēlesgrauzdiņi
Pagatavošana
1
Olas iesit bļodā, pārlej ar pienu un pievieno sāli un piparus. Masu sakuļ, līdz iegūta vienmērīga konsistence.
2
Nelielā pannā izkausē sviestu – to dara uz mazas uguns, lai sviests nepārkarst.
3
Pannā ielej olu masu un ļauj tai gatavoties 20-30 sekundes nemaisot. Pēc tam ar koka lāpstiņu olu masu no ārmalām sabīda uz iekšu – svarīgi ir olas nepārmaisīt, lai kultenis veidotos gaisīgs.
4
Kulteni viegli apmaisa, turpinot cept, līdz olu masa ir gatava.
5
Pannu noņem no plīts un atstāj, lai kultenis pabeidz gatavoties karstuma tvaikos.
6
Kultenī iemaisa kūpināta laša gabaliņus. To pasniedz, liekot uz grauzdiņa, kas apsmērēts ar sviestu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit