10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
2 ĒKsviests6 lieli sīpolloki sāls800 mlvistas buljons melnie pipari900 gsaldēti vai svaigi zaļie zirnīši saldais krējums pasniegšanai
Pagatavošana
1
Katlā izkausē sviestu un saber sakapātus sīpollokus. Tos apcep uz vidējas uguns, pievieno sāli un gatavo, līdz mīksti (aptuveni 2 minūtes).
2
Pēc tam pārlej sīpollokus ar buljonu, pievieno mazliet piparus un ļauj šķidrumam sākt burbuļot. Tad katlā saber zaļos zirnīšus un novāra, lai tie būtu mīksti (līdz 3 minūtēm).
3
Kad zirņi mīksti, katliņu noņem no plīts un zupu sablendē līdz vēlamajai biezzupas konsistencei ar rokas blenderi. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.
4
Zupu pasniedz bļodiņās ar saldo krējumu. Garnēšanai var izmantot zirņu dīgstus.
Lai labi garšo!
PusdienasVārīšanaMelnie pipariSīpollokiVistas buljonsZirņiDārzeņu zupasBiezzupas un krēmzupasViegla vasaras maltīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit