zirņu zupa krēmzupa pusdienas
Foto: Shutterstock
Vasarīgi krēmīga un garda biezzupa, kas būs gatava pasniegšanai vien 10 minūtēs. Tik tiešām – ja zirnīši, sīpolloki un buljons jau sagatavoti, gatavošana aizņems ļoti maz laika.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKsviests6 lieli sīpolloki sāls800 mlvistas buljons melnie pipari900 gsaldēti vai svaigi zaļie zirnīši saldais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

1

Katlā izkausē sviestu un saber sakapātus sīpollokus. Tos apcep uz vidējas uguns, pievieno sāli un gatavo, līdz mīksti (aptuveni 2 minūtes).

2

Pēc tam pārlej sīpollokus ar buljonu, pievieno mazliet piparus un ļauj šķidrumam sākt burbuļot. Tad katlā saber zaļos zirnīšus un novāra, lai tie būtu mīksti (līdz 3 minūtēm).

3

Kad zirņi mīksti, katliņu noņem no plīts un zupu sablendē līdz vēlamajai biezzupas konsistencei ar rokas blenderi. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.

4

Zupu pasniedz bļodiņās ar saldo krējumu. Garnēšanai var izmantot zirņu dīgstus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!