Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepamtaukā ielej vienu kārbu konservētu, smalcinātu tomātu. Pārkaisa garšvielas.
Pāri kārto kaneloni trubiņas, kas pildītas ar maltās gaļas masu – liellopa gaļa, kas sajaukta ar smalki sagrieztu ķiploku, sakapātu sīpolu un garšvielām pēc gaumes un sajūtām, ieskaitot sāli, piparus.
Tā kā makaronos jau pašos miltu pietiek, ietaupīju kalorijas un netaisīju bešamelu. Tā vietā uzvārīju pienu, piebēru maltu muskatriekstu nelielu šķipsnu, sāli, piparus. Ar šo pienu pārlēju kaneloni, trauku pārklāju ar foliju un ieliku cepeškrāsnī 200 grādos.
Apmēram pēc 25 minūtēm virtuve jau smaržoja kārdinoši. Šķidrumu nedaudz papildināju, jo šķita, ka makaroni nekļūs mīksti. Vēl pēc aptuveni 7 minūtēm pāri saliku plucinātu mocerellu un tad jau cepu, līdz siers izkusis un nedaudz zeltains. Tā kā siera nevar būt par daudz, pirms pasniegšanas pārkaisījām ar rīvētu cieto sieru.
Lai labi garšo!