20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
1 gab.sīpols800 gzaļie zirnīši200 mlsaldais krējums pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Smalki sakapā sīpolu un apcep eļļā uz pannas, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, bet noteikti ne brūni.
2
Pievieno zaļos zirnīšus (tas nekas, ja tie vēl nav atlaidināti), pārlej saldo krējumu un uz lēnas uguns sautē zem vāka. Sautē, līdz zirnīši kļuvuši mīksti.
3
Sablendē pannā sautēto biezenī, līdz iegūta vēlamā konsistence. Ja vēlies biezeni šķidrāku, pielej buljonu vai saldo krējumu, pēc garšas pievieno sāli. Papildu zirnīšiem var pievienot arī vārītus kartupeļus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit