aukstā zupa gurķi vasara
Foto: Shutterstock
Veldzējoša svaigo gurķu zupa ar piparmētrām un pētersīļiem. Auksto zupu pirms ēšanas ieteicams noturēt ledusskapī, bet, lai zupas konsistence nebūtu pārāk vienmuļa, ēd to kopā ar riekstiem vai kādu grauzdiņu.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 gab.garais gurķis2 ĒKsakapāti sīpolloki2 ĒKsakapātas piparmētras230 mlpiens110 mlskābais krējums110 mlbezpiedevu jogurts pēc garšassāls pēc garšaspipari PASNIEGŠANAI: gurķu šķēles apgrauzdēti rieksti (zemesrieksti, valrieksti, pistācijas)

Pagatavošana

1

Gurķus sagriež nelielos gabaliņos un saber blenderī. Pievieno arī piparmētras, lociņus un pētersīļus, kā arī trešdaļu no nepieciešamā piena. Visu sablendē līdz vienmērīgai konsistencei.
"Tasty" padoms: ja zupu gribas biezākas konsistences, gurķi sarīvē uz rīves vai virtuves kombainā, nevis blendē.

2

Pēc tam visu pārlej lielā bļodā, pielej atlikušo pienu un pievieno skābo krējumu un jogurtu. Zupu kārtīgi samaisa.

3

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavo zupu ieliek uz kādu brīdi ledusskapī, lai atdziest.

4

Pasniedz bļodiņās ar gurķu šķēlītēm, garšaugiem un apgrauzdētiem riekstiem (vai grauzdiņiem).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!