Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ar blenderi sasmalcina cepumus smalkās drupačās. Sajauc ar kausētu sviestu un izlīdzina ietaukotas kūkas veidnes (26 centimetri diametrā) pamatnē. Liek pamatni ledusskapī.
Lēzenā bļodā liek želatīna plāksnes, pārlej ar nelielu daudzumu auksta ūdens un ļauj tām uzbriest.
Nomizo un mazos gabaliņos sagriež rabarberus, liek katliņā, pievieno cieti, 50 gramus cukura, šļuku ūdens un sautē, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Ja vēlas, šajā brīdī var pievienot arī papildu vaniļas cukuru. Noliek rabarberus malā atdzist.
Bļodā liek krēmsieru, pievieno citronu sulu, cukuru, vaniļas cukuru un puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pagaršo, vai krēmsiers ir pietiekami salds, ja gribas, var pievienot vēl citronu sulu vai cukuru, bet jārēķinās, ka būs vēl skābenie rabarberi klāt. Iemaisa atdzesētos rabarberus.
Uzbriedinātās želatīna plāksnes izņem no bļodiņas, nokrata lieko ūdeni, liek citā traukā un karsē to ūdens peldē, neļaujot tam saskarties ar ūdeni. Šajā brīdī rūpīgi jāuzmana želatīns, jo tas izkusīs dažu sekunžu laikā. Izkausētajam želatīnam pievieno karoti krēmsiera masas un ar putojamo slotiņu samaisa. Tad šo masu pievieno lielajai krēmsiera bļodai un kārtīgi iemaisa.
Sagriež nomazgātas un notīrītas zemenes uz pusītēm vai mazākos gabaliņos un izkārto kūkas veidnē virs cepumiem. Tad lej pa virsu krēmsiera masu un liek ledusskapī uz nakti kūkai savilkties. Vislabāk kūka garšos nākamajā dienā, bet, ja laika nav tik daudz, kūka būs ēdama pēc 4-5 stundām.
Pasniedzot kūku, virsū var salikt zemenes, karamelizētus rabarberus, svaigas piparmētru lapiņas. Ņem vērā, ka saulītē kūka kusīs, tāpēc pasniedz to tikko izņemtu no ledusskapja.
Lai labi garšo!