tunča salāti makaroni pusdienas
Foto: Shutterstock
Maltīte, kas būs lieliska kā pusdienās, tā vasarīgās vakariņās. Sprigano makaronu salāti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, ko papildina melnās olīvas, ķirštomāti un svarīgākais – gardā tunča gabaliņi.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gmakaroni0.5 taseolīveļļa4 ĒKcitronu sula300 gķirštomāti bundžiņa tuncis saujamelnās olīvas sarkanais sīpols saujapētersīļi sāls pipari

Pagatavošana

1

Katliņā uzvāra ūdeni, pieber sāli un izvāra makaronus, līdz tie gatavi, sekojot norādījumam uz iepakojuma.

2

Lielā bļodā sajauc olīveļļu, citronu sulu un miziņu, kā arī šķipsnu sāls.

3

Gatavos makaronus nokāš un saber bļodā, kur pagatavota mērce. Pievieno sagrieztus ķirštomātus, olīvas, ripiņās sagrieztus sīpolus, sakapātus pētersīļus un visu nedaudz apmaisa.

4

Kad tas izdarīts, salātiem pievieno arī saplucinātus tunča gabaliņus.

5

Pirms pasniegšanas pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!