Sastāvdaļas
Pagatavošana
Gatavo ķīseli. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, apelsīna miziņu vai sukādes, cukuru un vāra, līdz rabarberi gatavi un sāk šķīst. Cukuru pievieno pēc garšas, ja vēlas skābenāku zupu, liek 50 gramus, ja saldāku, tad 100 gramus cukura.
Aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti un lej karstā rabarberu masā un vāra, līdz masa sabiezē. Liek ķīseli vēsākā vietā atdzesēties.
Gatavo klimpas. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un maisa, līdz veidojas masa, kas atgādina biezo pankūku mīklu. Ja masa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni.
Vidēji lielā katliņā ielej ūdeni, uzvāra, tad, ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met ūdenī mazās klimpiņas un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virsū. Ar putu karoti izņem gatavās un atdzesē.
Gatavās klimpas pievieno rabarberu ķīselim, pasniedz atdzesētu.
Lai labi garšo!