20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
200 gkuskuss pēc garšassāls1 ĒKolīveļļa ūdens1 gab.citrons
Pagatavošana
1
Bļodā ber kuskusu, pievieno sāli, ja vēlies, sasmalcinātus garšaugus vai kaltētas garšvielas, olīveļļu un rupīgi samaisi ar dakšiņu. Tad pārlej kuskusu ar verdošu ūdeni (ievēro ražotāja norādes par ūdens daudzumu), lai tas pilnībā nosedz kuskusu un uzliec vāku, un atstāj uzbriest.
2
Kamēr kuskuss briest, uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu, bet no paša augļa izspied sulu bez mīkstumiem.
3
Kad kuskuss uzbriedis, pievieno citronu sulu un miziņu, rupīgi samaisi. Noteikti pagaršo un pēc gaumes pievieno papildu kādu piedevu. Kuskusam jābūt irdenam, ar patīkami skābenu piegaršu.
4
Šādi pagatavots kuskuss ļoti labi garšos ar ceptu zivi, grilētu šašliku vai ceptiem dārzeņiem, arī salātos citronīgais kuskuss ļoti gardi iekļausies.
PusdienasLaunagsĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemCitroniKuskussOlīveļļaŪdensMakaronu ēdieniGavēņa laika ēdieniIkdienas maltīteisals
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit