kuskuss
Foto: Shutterstock
Pēc garas darbadienas, ko pavadījusi tveicīga saule, neko smagu un treknu vakariņās gatavot negribās. Šādās reizēs pašā laikā būs kuskuss – gana viegls, bet tanī pat laikā pietiekami sātīgs, lai remdētu izsalkumu, turklāt apvienojumā ar citronu, tas jo īpaši labi piestāvēs siltas dienas noslēguma maltītei.
20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gkuskuss pēc garšassāls1 ĒKolīveļļa ūdens1 gab.citrons

Pagatavošana

1

Bļodā ber kuskusu, pievieno sāli, ja vēlies, sasmalcinātus garšaugus vai kaltētas garšvielas, olīveļļu un rupīgi samaisi ar dakšiņu. Tad pārlej kuskusu ar verdošu ūdeni (ievēro ražotāja norādes par ūdens daudzumu), lai tas pilnībā nosedz kuskusu un uzliec vāku, un atstāj uzbriest.

2

Kamēr kuskuss briest, uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu, bet no paša augļa izspied sulu bez mīkstumiem.

3

Kad kuskuss uzbriedis, pievieno citronu sulu un miziņu, rupīgi samaisi. Noteikti pagaršo un pēc gaumes pievieno papildu kādu piedevu. Kuskusam jābūt irdenam, ar patīkami skābenu piegaršu.

4

Šādi pagatavots kuskuss ļoti labi garšos ar ceptu zivi, grilētu šašliku vai ceptiem dārzeņiem, arī salātos citronīgais kuskuss ļoti gardi iekļausies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!