zupa pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Kreptīga un sildoša kartupeļu un kale kāposta zupa. Sātīgumam tai pievienots ne vien saldais krējums, bet arī kreptīgas, apceptas desiņas. Var gatavot ar kupātiem vai, ja pieejamas, īstām itāļu desiņām.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 jaunie kartupeļi sīpols450 mlsaldais krējums450 mlpiens450 mlvistas buljons šķipsnaoregano šķipsnapaprikas pārslas pēc garšasmelnie pipari pēc garšassāls2 saujaskale kāposts450 gkupāti

Pagatavošana

1

Uzkarsē lielu zupas katlu un saber tajā sagrieztus kupātu gabaliņus. Desu apcep, līdz tā apbrūnējusi (aptuveni 10 minūtes). Gatavos desas gabaliņus izņem no katla un atliek vēlākam.

2

Pēc tam katlā apcep sakapātu sīpolu, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, oregano un paprikas pārslas. Visu pārlej ar saldo krējumu, pienu un buljonu.

3

Sastāvdaļas apmaisa un vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi mīksti (30 minūtes).

4

Pēc tam zupai pievieno piparus, sāli un saplucinātas kale kāposta lapiņas. Zupu vāra vēl 10-15 minūtes.

5

Kad tā gatava, zupā iemaisa apceptos desas gabaliņus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!