Vinotava.blogspot.com

Līgo un Jāņu svētkiem tuvojoties, laiks jau savlaicīgi sagatavot recepti, ja plānots pašam siet sieru, kas patiesībā ir svētkiem ļoti atbilstoša nodarbe. Tradicionālo siera siešanas recepti piedāvā šefpavārs Aivars Varņeckis no zemnieku saimniecības ''Ēmužas'', kas ir arī Ventspils Tehnikuma kafejnīcu tehnologs un pasniedzējs, kā arī Siera kluba biedrs un valdes loceklis.

480Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5.5 llauku piens1 kgbiezpiens100 gsviests3 gab.olas pēc garšassāls pēc garšasķimenes

Pagatavošana

1

Samaļ biezpienu, lai tas nav tik graudains.

2

Lielā katlā lej pienu un uz mazas uguns, visu laiku maisot, pievieno biezpienu, lēni karsē līdz izveidojas liels biezpiena kunkulis un pēc taustes kļūst gumijains un piens iegūst sūkalainu krāsu.

3

Visu katla saturu izkāš caur marli, kas ieklāta caurdurī un atdala sūkalas no biezpiena masas ar koka karoti. Nekavējoties liek otrā katliņā, kur izkausēts sviests ar ķimenēm.

4

Pievieno sāli un olas. Biezpiens nedrīkst atdzist, tāpēc intensīvi maisi, katliņu joprojām karsējot, līdz izveidojas viendabīga, vijīga masa.

5

Tad masu liek mitrā marlē un novieto zem sloga, lai siers atdziest.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!