790Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgbiezpiens2 lūdens5 lpilnpiens3 gab.olas60 gsviests pēc garšassāls pēc garšasķimenes
Pagatavošana
1
Pienu ar ūdeni uzvāra (90–95°C), tad pievieno labi izmīcītu vai izmaltu biezpienu. Lēni maisot karsē, līdz atsūkalojas un siera masa saiet kopā vienā kunkulī.
2
Visu salej uz saslapinātas marles un masu viļā, līdz tā labi atsūkalojas. Tad masu ieliek atpakaļ katliņā un pievieno pussakultas olas, sviestu, ķimenes, sāli un ar karoti mīca, līdz veidojas viendabīga masa.
3
Pa atsūkalošanās laiku masa nedrīkst atdzist, tad siers slikti turēsies kopā. Ja masa tomēr atdzisusi, tad to uz brīdi iemērc karstās sūkalās.
4
Siera masu pildi bļodiņā vai traukā un atstāj to atdzist.
SiersJāņiLīgo svētku un Jāņu receptesPasniegt atdzesētuBiezpiensOlasPiensSviestsĶimenesŪdensvidējisalsMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit