Foto: Publicitātes foto
Īpašu recepti var izmēģināt tie siera sējēji, kas starp tradicionāliem labumiem Līgo galdā cels arī vīnu. Regīnas Daņiļevičas no Lauteres Madonas novadā ''Saulgriežu siera'' recepti ''Rimi gardēžu'' žūrija siera mantojuma konkursā novērtēja kā labāko sieru šo garšu mijiedarbībai.
765Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgvājpiena biezpiens3 lpiens (2,5%)3 gab.olas1 TKķimenes2 TKsviests2 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Pienu uzkarsē, līdz veidojas putiņas, pievieno ķimenes, sakultas olas un maisot karsē, līdz piens sāk gandrīz vārīties.

2

Tad pievieno biezpienu un maisa, līdz masa sāk vārīties, beigās pieberot sāli.

3

Masu salej samitrinātā marlē un noslogo, kamēr tā pilnībā atdziest.

4

Aukstu sieru liek pannā ar izkausētu sviestu un apcep zeltainu garoziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!