760Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
5.5 lpiens1 kgbiezpiens3 gab.olas pēc garšasķimenes2 TKbiešu pulveris
Pagatavošana
1
Pienu liek karsēties, bet ne uzvārīt.
2
Tikmēr biezpienu sajauc kopā ar 3 olām, biešu pulveri un ķimenēm.
3
Kad var redzēt, ka tūlīt, tūlīt piens vārīsies, pievieno biezpiena masu un maisa, kamēr piens sāk atūdeņoties, un uzreiz beidz vārīt.
4
Marli ieklāj sietā, sietu uzliek uz katla, un liek gatavo siera masu iekšā (var arī pa daļām). Atstāj, lai notek. Tad ieliek traukā, uzliek smagumu virsū un atstāj pa nakti noslogot.
5
Daļu siera masas var veidot kā klasisku siera rituli, bet daļu salikt mazākos trauciņos, formiņās un izveidot siera uzkodas, viena kumosa lielumā.
6
Pēc tam, ja ir vēlme, var nedaudz uzkaisīt sāli un ierīvēt, bet siers būs gards arī tāpat.
SiersLīgo svētku un Jāņu receptesPasniegt atdzesētuBiezpiensOlasPiensĶimenesvidējiMājās gatavots siers
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit