Foto: DELFI
"Mamma, šī limonāde ir tā kā ķiršu kola!" nogaršojuši šo dzērienu, izsaucās bērni. Un viņiem taisnība, jo šefpavārs Lauris Aleksejevs, kurš esot šīs receptes autors, tieši tā arī nosaucis. Izmēģinājām un atzinām par labu esam. Noteikti atkārtosim vēl, jo ķiršu vēl daudz. Tiesa, atkāpāmies no receptes oriģināla, samazinot cukura daudzumu, jo šķita – būs par daudz.
15Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
500 gskābie ķirši250 gbrūnais cukurs75 gbaltais cukurs5 gmalts kardamons kanēļa standziņa1.5 lgāzēts minerālūdens ledus

Pagatavošana

1

Ķiršiem izņem kauliņus, ogas liek katliņā. Pievieno cukuru, kanēli un kardamonu.

2

Vāra uz lēnas uguns, līdz izveidojas sīrups.

3

Gatavo sīrupu izkāš.

4

Glāzēs liek ledu, ielej gatavo sīrupu (aptuveni trešdaļa glāzes). Pārlej ar atdzesētu minerālūdeni, samaisa un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!