Foto: Shutterstock
Pasakaini gards un vienkārši pagatavojams deserts – ķiršu zupa. Vajadzēs vien skābos ķiršus savā sulā, mazliet skābā krējuma un lielākā daļa produktu jau ir. Izmanto svaigus skābos ķiršus un ķiršu sulu vai savā sulā konservētus ķiršus bez kauliņiem.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gķirši500 mlķiršu sula šķipsnasāls kanēļa standziņa1 šķēlecitrons240 mlskābais krējums3 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Katliņā saber ķiršus un pārlej ar ķiršu sulu. Pievieno sāli, kanēļa standziņu, citrona šķēli un cukuru. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot, tad vāra uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes vai nedaudz ilgāk.

2

Pēc tam nelielā bļodā kārtīgi samaisa skābo krējumu un kausiņu ar karsto ķiršu sulu. Katliņu ar ķiršiem noņem no plīts un iemaisa ķiršu zupā skābā krējuma masu.

3

Zupu atdzesē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!